Prăjitura Valurile Dunării – Se prepară din 250g făină, 380g unt, 7 ouă și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 250 g făină
  • 380 g unt
  • 250 g zahăr
  • 7 ouă
  • 18 g praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 3 linguri lapte
  • Vișine

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • Budincă de vanilie
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahăr

Deasupra:

  • Ciocolată topită

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm untul împreună cu zahărul până obținem o spumă.

Adăugăm ouăle și mixăm până la omogenizare.

Adăugăm și amestecul de făină și praf de copt și omogenizăm.

Împărțim compoziția astfel obținută în 2 părți.
Amestecăm o parte cu pudra de cacao și cu laptele până la omogenizare.

Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină, după care întindem uniform compoziția albă în ea.
Peste compoziția albă întindem uniform compoziția cu cacao.

Punem și vișinele și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 30 de minute aproximativ.

Pentru cremă, mixăm untul împreună cu zahărul până obținem o spumă.

Adăugăm și budinca de vanilie preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și amestecăm până la omogenizare.
După ce prăjitura se răcește, întindem peste ea, uniform, crema de vanilie.

Turnăm ciocolata topită peste stratul de cremă și facem valurile cu o furculiță.

Lăsăm ciocolata să se întărească după care putem porționa și servi prăjitura.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!