Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură rotundă, aromată și delicată – Prăjitură de casă din 2 ouă, 4-5 mere, 50g zahăr, 25g unt, 100 ml lapte, 80g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 25 g unt clarificat ghee
  • Vanilie și coajă de lămâie după gust
  • 100 ml lapte
  • 80 g făină
  • 4-5 mere
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Mixăm ouăle împreună cu un praf de sare și zahărul până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Încorporăm untul topit, vanilia, coaja de lămâie și laptele. La final încorporăm treptat și făina cernută împreună cu praful de copt.

Curățăm merele, le tăiem în feliuțe subțiri și le amestecăm cu zeama de lămâie. Le adăugăm în aluat și amestecăm bine. Transferăm aluatul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 55-60 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!