Blat din biscuiți, cremă fină de vanilie și glazură de ciocolată – Prăjitura Miruna, fără coacere

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 850 g biscuiți simpli
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • 6-7 linguri cremă de ciocolată Nutella
  • 100 g unt
  • 150 ml smântână dulce

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 7 linguri zahăr vanilat
  • 1,2 lapte
  • 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată menaj

Mod de preparare:

Pentru blat, punem biscuiții în vasul blenderului și mixăm. Punem biscuiții mărunțiți într-un bol și îi amestecăm bine cu fulgii de cocos.

Amestecăm crema de ciocolată cu untul topit, adăugăm smântâna și omogenizăm. Turnăm peste amestecul de biscuiți și amestecăm foarte bine, până la omogenizare. Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm la frigider.

Pentru cremă, pregătim budincă urmând instrucțiunile de pe ambalaj. La final luăm vasul de pe foc și încorporăm și vanilia. Turnăm crema peste blatul de biscuiți din tavă.

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi. Adăugăm frișca și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste stratul de cremă și dăm prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!