Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură la tavă – Prăjitură de casă cu foi de napolitană, bezea, cremă de ciocolată și glazură – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 8 ouă
- 20 linguri zahăr
- 100 g fulgi de cocos
- 150 g biscuiți măcinați
- 3 linguri făină
- 150 g ciocolată
- 200 g margarină
- 2 foi napolitană
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Înainte de toate, setăm cuptorul la 180 de grade.
Mixăm 4 albușuri spumă tare împreună cu 6 linguri de zahăr. Încorporăm 1 lingură de făină și biscuiții măcinați.
Punem o foaie de napolitană în tavă, ungem cu bezeaua pregătită și dăm la cuptor pentru 13 minute.
Între timp, mixăm 4 albușuri spumă tare împreună cu 6 linguri de zahăr după care încorporăm fulgii de cocos și 2 linguri de făină.
Peste foaia rămasă de napolitană întindem bezeaua cu cocos. Imediat ce scoatem prima foaie din cuptor, punem cea de-a doua și o coacem timp de 11 minute.
Punem gălbenușurile într-o oală mică, împreună cu 8 linguri de zahăr și mixăm. Punem oala mică peste o oală mai mare în care am pus apă (baie de aburi). Din momentul în care apa din oala mare începe să fiarbă, lăsăm oala mică pentru încă 10 minute deasupra, amestecând continuu crema. Încorporăm și bucățelele de ciocolată.
Luăm crema de pe baia de aburi și o lăsăm să se răcească, amestecând-o ocazional.
Mixăm untul moale după care încorporăm crema de ciocolată.
Asamblare: prima foaie de napolitană cu bezea, crema de ciocolată, a doua foaie cu bezeaua în jos.
Punem o greutate deasupra prăjiturii.
Pentru glazură, topim ingredientele și amestecăm până la omogenizare după care o turnăm deasupra foii superioară.
Lăsăm prăjitura la rece pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!