Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 100g zahăr pudră
- 200 g unt
- 5 gălbenușuri
- 1 linguriță oțet
- 2 lingurițe praf de copt
- 400-500 g vișine (din compot)
Ingrediente necesare pentru spumă:
- 5 albușuri
- 200 g zahăr
- Câteva linguri de budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 165 ml ulei
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm gălbenușurile împreună cu untul topit și cu zahărul pudră. Încorporăm și făina și praful de copt stins în oțet. Amestecăm bine și frământăm un aluat elastic și omogen pe care-l împărțim în două părți egale.
Luăm o parte din aluat și o întindem într-o foaie de 25*36 cm. Punem cealaltă parte de aluat la frigider. Transferăm foaia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o înțepăm din loc în loc cu o furculiță.
Într-un bol, mixăm albușurile spumă, adăugăm un praf de sare și continuăm să mixăm până obținem o bezea tare. Adăugăm treptat și zahărul tos și cel vanilat, după care, mixând continuu, încorporăm și câteva linguri de budincă și uleiul.
Omogenizăm, după care întindem compoziția pe foaia din tavă, într-un strat uniform.
Distribuim vișinele fără sâmburi peste bezea și radem aluatul din frigider peste vișine.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 50 de minute, aproximativ.
Înainte să o servim, o pudrăm cu zahăr pudră.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!