kiloRețete
sâmbătă, august 13, 2022
kiloRețete
No Result
View All Result

Blat de tort înalt și pufos – Se prepară din 20g unt, 4 ouă, 130g făină, 30 ml lapte, 110g zahăr pudră și…

Blat de tort înalt și pufos – Se prepară din 20g unt, 4 ouă, 130g făină, 30 ml lapte, 110g zahăr pudră și…

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Blat de tort înalt și pufos – Se prepară din 20g unt, 4 ouă, 130g făină, 30 ml lapte, 110g zahăr pudră și…

Ingrediente necesare:

  • 20 g unt
  • 30 ml lapte (2 linguri)
  • 4 ouă mărime L (240 g)
  • 1 praf de sare
  • 20 g zahăr vanilat
  • 110 g zahăr pudră
  • 130 g făină

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 160 de grade și tapetăm o tavă de 20 cm cu hârtie de copt. Punem untul și laptele într-un vas și încălzim.

Punem albușurile într-un bol, adăugăm sarea, zahărul vanilat și jumătate din zahărul pudră și mixăm spumă. Treptat încorporăm și zahărul pudră rămas, mixând continuu la viteză mare până obținem o spumă tare și lucioasă.

Adăugăm gălbenușurile și mixăm pentru încă 2-3 minute. Adăugăm și făina cernută, în mai multe tranșe, amestecând ușor cu spatula după fiecare tranșă.

Transferăm o porție mică din acest aluat într-un alt bol. Adăugăm untul fierbinte amestecat cu lapte și omogenizăm. Turnăm totul înapoi în aluat și amestecăm ușor până la omogenizare.

Transferăm în tava pregătită după care lovim tava de masă de câteva ori pentru a elimina bulele de aer. Cu un băț de frigărui, trecem prin aluat făcând mișcări circulare: în acest fel vom elimina și micile bule de aer și blatul nu se va umfla inestetic.

Dăm tava la cuptor pentru 35 de minute. În timpul coacerii nu deschidem ușa cuptorului. După coacere, întredeschidem ușa cuptorului și lăsăm blatul înăuntru pentru încă 5 minute. Ulterior, scoatem tava și o lovim de masă din nou, de 3 ori. Punem un grătar deasupra blatului și îl răsturnăm pe acesta.

Lăsăm blatul să se răcească după care îl scoatem din tavă și îndepărtăm hârtia de copt.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sirop de mentă – Rețetă simplă și naturală, fără coloranți – Aveți nevoie de 300g mentă, 1,5 litri de apă și 1 kg zahăr
Fără categorie

Rețetă simplă, fără coloranți, fără conservanți – Lichior de mentă – Aveți nevoie de 150g mentă, 1 lămâie, 200g miere, 1 litru de țuică

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți
Fără categorie

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai
Fără categorie

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet
Fără categorie

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!
Fără categorie

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară
Fără categorie

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară

Next Post
Langoși cu aluat pe bază de cartofi – Se prepară din 250g cartofi, 500g făină, 1 gălbenuș, 200 ml lapte și…

Langoși cu aluat pe bază de cartofi - Se prepară din 250g cartofi, 500g făină, 1 gălbenuș, 200 ml lapte și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

2 rețete delicioase pentru iarnă – Sirop și gem de vișine – Fără conservanți, fără alte minuni
Fără categorie

2 rețete delicioase pentru iarnă – Sirop și gem de vișine – Fără conservanți, fără alte minuni

Prăjitură cu brânză dulce și zmeură – Rețetă rapidă, fără coacere – Se face ușor, din puține ingrediente
Fără categorie

Prăjitură cu brânză dulce și zmeură – Rețetă rapidă, fără coacere – Se face ușor, din puține ingrediente

Sfaturi de la chefi și bucătari – 12 reguli de aur pentru prăjirea peștelui și a cărnii
Fără categorie

Sfaturi de la chefi și bucătari – 12 reguli de aur pentru prăjirea peștelui și a cărnii

Tort aperitiv din dovlecei – Rapid și foarte gustos, îl fac mereu când am mulți invitați la masă
Fără categorie

Tort aperitiv din dovlecei – Rapid și foarte gustos, îl fac mereu când am mulți invitați la masă

Caserolă cu ouă, parmezan și șuncă – Se prepară din 10 ouă, 80g cașcaval, 300 ml smântână și…
Fără categorie

Caserolă cu ouă, parmezan și șuncă – Se prepară din 10 ouă, 80g cașcaval, 300 ml smântână și…

Cea mai bună mâncare pe care o puteți pregăti din făină de porumb – Mămăligă în straturi la cuptor
Feluri principale

Cea mai bună mâncare pe care o puteți pregăti din făină de porumb – Mămăligă în straturi la cuptor

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate