Prăjitură de casă fragedă, aromată și delicioasă – Prăjitura DUO, cu umplutură de brânză dulce și umplutură de mere
Ingrediente necesare pentru foi:
- 500 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutura cu brânză:
- 500 g brânză de vaci, moale
- 200 ml frișcă
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru umplutura cu mere:
- 6 mere
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic zahăr cu scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru foi, punem toate ingredientele necesare într-un bol și frământăm un aluat omogen.
Împărțim aluatul în două.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă. Întindem prima bucată de aluat și transferăm în tava pregătită, formând și margini de 1-2 cm înălțime, după cum se vede în imagine.
Pentru umplutura cu brânză, mixăm brânza împreună cu zahărul vanilat și cel pudră.
Adăugăm și smântâna și omogenizăm.
Pentru umplutura cu mere, spălăm, curățăm și dăm merele prin răzătoare. Le amestecăm cu zahărul vanilat și cel cu scorțișoară.
Punem umpluturile peste foaia din tavă, după cum se vede în imagine.
Întindem cealaltă bucată de aluat și acoperim umplutura. Înțepăm foaia din loc în loc cu o furculiță. Coacem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 35 de minute aproximativ.
După ce se răcorește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!