Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu brânză dulce, vanilie și bezea – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 140 g unt sau margarină
- 140 g zahăr
- 2 ouă
- 300 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g zahăr
- 2 ouă întregi
- 4 gălbenușuri
- 2 linguri suc de lămâie
- 3/4 litru lapte
- 2 pachete praf de budincă de vanilie
- 1 kg brânză de vaci (quark)
- 350 ml ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, frământați grăsimea, zahărul, ouăle, făina și praful de copt într-un aluat neted. Întindeți-l în tava tapetată cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, amestecați zahărul, ouăle întregi și gălbenușurile. Mai întâi amestecați și adăugați suc de lămâie și lapte, apoi adăugați praful de budincă, brânza de vaci și uleiul.
Turnați peste aluatul din tavă.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de aproximativ 30 de minute.
Între timp, bateți albușurile de ou până devin spumă tare și adăugați cu grijă zahărul. Întindeți peste amestecul de brânză de vaci și coaceți pentru încă 10 minute.
După gust, puteți pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!