Rețetă simplă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu fructe și pișcoturi, fără coacere
Ingrediente necesare:
- 3 pachete pișcoturi
- 500 g conservă de piersici
- 800 g smântână 20%
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Zahăr pudră după gust
- 100 ml lapte
- 50 ml esență de rom
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm smântâna cu zahărul pudră și cel vanilat.
Tapetăm o tavă de chec cu folie alimentară. Așezăm în tavă un rând de pișcoturi înmuiate în lapte amestecat cu rom.
Peste pișcoturi întindem un strat de cremă peste care punem piersicile scurse. Peste piersici vine încă un strat de cremă, un strat de pișcoturi înmuiate etc.
Peste ultimul strat de pișcoturi întindem crema rămasă și presărăm cu fulgi de cocos.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte.
A doua zi, scoatem prăjitura din tavă și, după plac, putem decora în continuare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!