Prăjitură cu foi fragede cu cacao și umplutură de brânză – Se prepară din 400g făină, 250g unt, 1 kg brânză de vaci și…

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 400 g făină
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 250 g unt
  • 160 g zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 2-6 linguri lapte
  • 4 lingurițe praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci, moale
  • 6 gălbenușuri
  • 6 albușuri
  • 120 g zahăr pudră
  • 200 g zahăr tos
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 2 linguri zeamă de lime sau lămâie
  • 60 g unt

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru foi, frământăm un aluat omogen pe care îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

După 30 de minute, împărțim aluatul în două părți egale. Întindem 2 foi pe suprafața de lucru presărată cu făină.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă și transferăm o foaie în ea.

Pentru umplutură, mixăm spumă albușurile împreună cu zahărul tos.

Separat, mixăm brânza cu zahărul pudră și cel vanilat și cu praful de budincă.

Încorporăm și zeama de lămâie, untul, gălbenușurile și la final, folosind o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri.

Transferăm umplutura peste foaia din tavă și acoperim cu cealaltă foaie. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade și coacem prăjitura timp de 25-35 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!