🔸 Pentru crema de cocos:
🥥 200 g fulgi de cocos
🥛 1 litru lapte
🍬 200 g zahăr
🌾 220 g făină
🍦 1 g vanilie
🧈 50 g unt
👩🍳 Se fierbe până se îngroașă
🔸 Pentru umplutura de portocale:
🍊 600 ml suc de portocale
🍊 Coajă rasă de portocală
🌽 30 g amidon
🌾 50 g făină
🍬 70 g zahăr
❄️ Se lasă la frigider timp de 2 ore
🌰 8 jumătăți de nucă pentru decor
Mod de preparare:
Punem fulgii de cocos în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm.
Punem laptele într-o cratiță, pe foc. Adăugăm zahărul, făina și amestecăm cu un tel.
Când începe să se îngroașă, adăugăm vanilia și untul. Amestecăm până la omogenizare.
Fierbem amestecând până crema se îngroașă. Turnăm în tavă, peste stratul de cocos. Lăsăm să se răcească.
Punem sucul de portocală într-o cratiță, pe foc. Adăugăm amidonul și omogenizăm.
Încorporăm făina, zahărul, coaja rasă de portocale și amestecăm până se îngroașă.
Turnăm jeleul peste stratul alb din tavă. Dăm tava la frigider pentru 2 ore.
După 2 ore, porționăm și rulăm. Decorăm după gust.