Ingrediente necesare:

  • 220 g zahăr
  • 8 albușuri
  • 4 linguri făină de grâu
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 6 linguri mac

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml smântână lichidă pentru gătit cu minim 30% grăsime
  • 500 ml apă
  • 1 cană de 250 ml ananas
  • 2 plicuri budincă de vanilie

Alte ingrediente necesare:

  • Jumătate borcan de 250g gem de prune
  • Jumătate ciocolată neagră pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă albușurile și adăugăm treptat zahărul continuând să mixăm până acesta se topește de tot.

Punem și zeama de lămâie, făina și macul și amestecăm cu o spatulă de silicon, cu mișcări largi.

Notă: putem folosi semințe de mac sau putem folosi mac măcinat.

Turnăm jumătate din compoziție într-o tavă de 24*24 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și coacem timp de 25 de minute. Ulterior, din cantitatea rămasă de compoziție, mai coacem încă un blat.

Pentru cremă, dizolvăm praful de budincă în 500 ml de apă rece, după care transferăm amestecul într-o cratiță. Amestecând continuu, fierbem până se îngroașă, după care tragem de pe foc și lăsăm să se răcească.

Mixăm smântâna lichidă până obținem o cremă fermă după care p încorporăm în budincă. Adăugăm și bucățele de ananas și întindem uniform crema pe una din file cu mac. Peste stratul de cremă așezăm a doua foaie pe care o ungem cu un strat uniform de gem și presărăm ciocolată neagră.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!