Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu aluat pe bază de iaurt – Prăjitură de casă fină și aromată (cu lămâie)

Ingrediente necesare:

  • 3 ouă
  • 120 g unt moale, la temperatura camerei
  • 230 g zahăr
  • 160 g făină
  • 200 ml iaurt natural
  • Coaja rasă de la 3 lămâi medii

Ingrediente necesare pentru siropul de lămâie:

  • Zeama de la 3 lămâi
  • 120 g zahăr

Mod de preparare:

Mixăm spumă ouăle, adăugând treptat untul și zahărul. Mixăm timp de 1 minute după care adăugăm făina cernută, iaurtul și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și coaja de lămâie.

Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt. dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 45-50 minute.

În timp ce prăjitura se află în cuptor, pregătim siropul de lămâie. Punem zeama de lămâie într-un vas, adăugăm zahărul ș punem pe foc mediu. Fără să amestecăm, așteptăm până zahărul se dizolvă.

După coacere, îndepărtăm inelul tăvii, răsturnăm prăjitura pe un platou și îndepărtăm hârtia de copt. porționăm și servim prăjitura, împreună cu siropul.

Savurați cu poftă! Poftă bună!