Ingrediente necesare:
- 3 foi napolitană
Ingrediente necesare pentru crema caramel:
- 300 ml apă
- 250 g zahăr
- 300 g biscuiți
Ingrediente necesare pentru crema cu cocos:
- 200 g fulgi de cocos
- 250 g zahăr
- 100 ml apă
- 250 g unt
- 280 g lapte praf
Mod de preparare:
Începem prin a fărâmița biscuiții.
Caramelizăm zahărul într-un vas după care adăugăm apa și mai lăsăm pe foc, amestecând, până se topește zahărul.
Turnăm caramelul peste biscuiți și amestecăm foarte bine.
Întindem compoziția astfel obținută ( fierbinte ) pe foile de napolitană.
Pentru crema de cocos, fierbem într-un vas apa împreună cu untul și cu zahărul timp de 5 minute sau până siropul se leagă. Adăugăm ulterior și fulgii de cocos și laptele praf și amestecăm până la omogenizare. Întindem crema astfel obținută ( caldă ) pe foile de napolitană.
Rulăm foile cât sunt încă caldă și înainte de a porționa, dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!