kiloRețete
marți, mai 20, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitura copilăriei mele, cu gem și aluat răzuit – Se prepară din 2 ouă, 200g margarină, 200g gem, 500g făină, vanilie și praf de copt

Prăjitura copilăriei mele, cu gem și aluat răzuit – Se prepară din 2 ouă, 200g margarină, 200g gem, 500g făină, vanilie și praf de copt

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 200 g margarină
  • 1 linguriță vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 500 g făină
  • 200 g gem
  • 150-170 g zahăr

Mod de preparare:

1. Topim margarina și o turnăm într-un vas.

2. Adăugăm ouăle, zahărul și vanilia. Amestecăm bine.

3. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt. O incorporăm treptat în compoziția de ou.

4. Frământăm aluatul și îl împărțim în 2 bucăți. Una dintre ele trebuie să fie puțin mai mare. Bucata mică de aluat o punem în frigider pentru o oră.

5. Întindem bucata mare de aluat, într-o foaie subțire, pe care o așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

6. Pe deasupra, tapetăm cu gem. Îl distribuim uniform pe toată suprafața aluatului.

10. Scoatem aluatul rămas din frigider și îl dăm prin răzătoare. Îl așezăm uniform peste stratul de gem. Dacă nu aveți timp să-l țineți la frigider o oră, puteți să-l mărunțiți.

11. Coacem la temperatura de 190-200 de grade, timp de 25 de minute.

Să aveți poftă!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Castraveți murați după o rețetă ungurească – Acordați-i o șansă, s-ar putea să vă placă mult

Castraveți murați după o rețetă ungurească - Acordați-i o șansă, s-ar putea să vă placă mult

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cozonac pufos și aromat, cu smântână sau kefir – Aveți nevoie de 1,5 kg făină, 450g zahăr, 250 ml lapte și…
Fără categorie

Cozonac pufos și aromat, cu smântână sau kefir – Aveți nevoie de 1,5 kg făină, 450g zahăr, 250 ml lapte și…

Rețetă rapidă și fără coacere, gata în 45 de minute – Prăjitură din biscuiți și cremă de smântână
Fără categorie

Rețetă rapidă și fără coacere, gata în 45 de minute – Prăjitură din biscuiți și cremă de smântână

Panettone de casă cu nuci și stafide – Se prepară din 850g făină, 180g unt, 100g nuci, 150g stafide și…
Fără categorie

Panettone de casă cu nuci și stafide – Se prepară din 850g făină, 180g unt, 100g nuci, 150g stafide și…

Bezea elvețiană – Rețetă pas cu pas pentru cea mai densă și fină bezea
Fără categorie

Bezea elvețiană – Rețetă pas cu pas pentru cea mai densă și fină bezea

Vinete pentru iarnă – Vinete la borcan și la congelator – Rețetă marca Șef Paul Constantin
Fără categorie

Vinete pentru iarnă – Vinete la borcan și la congelator – Rețetă marca Șef Paul Constantin

Plăcintă delicioasă cu brânză și fructe – Se prepară din 200g făină, 25g margarină, 350g brânză și…
Fără categorie

Plăcintă delicioasă cu brânză și fructe – Se prepară din 200g făină, 25g margarină, 350g brânză și…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate