Blat din biscuiți, cremă de brânză dulce, cremă de vanilie și frișcă – Prăjitură de casă, fără coacere
Ingrediente necesare pentru blat:
- 500 g biscuiți măcinați
- 50 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 100 ml lapte
Ingrediente necesare pentru crema cu brânză:
- 250 g brânză de vaci
- 50 g zahăr pudră
- 1 lămâie
- 200 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru stratul cu vanilie:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 700 ml lapte
- 50 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 400 ml frișcă lichidă
- 50 g zahăr pudră
- 50 g alune prăjite
Mod de preparare:
Pentru blat, punem toate ingredientele necesare într-un bol și omogenizăm. Transferăm compoziția într-o tavă înaltă , presărată cu un pic de biscuiți măcinați, și formăm un blat uniform.
Pentru crema cu brânză, amestecăm bine brânza de vaci cu zahărul pudră și cu coaja rasă de lămâie. Încorporăm și frișca bătută și întindem crema peste blatul din tavă.
Fierbem budinca urmând instrucțiunile de pe ambalaj. O lăsăm să se răcorească după care o întindem peste stratul de cremă din tavă.
Mixă frișca spumă tare și o întindem peste stratul de budincă. Decorăm cu alune prăjite, fulgii de ciocolată sau zmeură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!