Mâncărică simplă, dar foarte savuroasă și gustoasă – Apreciată până și de mâncăcioși și mofturoși…
Ingrediente necesare:
- 500 grame pipote și inimi de pui
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 200 ml smântână
- 1 ceașcă de vin alb
- 2 foi de dafin
- sare, piper alb
- un ou
Mod de preparare:
Pentru început, curățăm și tăiem mărunt ceapa. Într-o cratiță, punem un pic de ulei la încins. Adăugăm ceapa și călim până devine translucidă…
Adăugăm pipotele și inimile de pui și călim în continuare, până își schimbă culoarea… Punem vinul, o ceașcă de apă și foile de dafin…
Lăsăm să fiarbă la foc mic 60-90 minute, până când pipotele și inimile sunt moi… Trebuie să scadă zeama de pe ele…
Pentru sos, amestecăm smântâna cu un gălbenuș de ou și usturoiul pisat…
Adăugăm apoi peste mâncărică și mai lăsăm de 2-3 clocote…
La final, adăugăm pătrunjelul verde tocat și stingem focul…
Servim alături de pilaf, piure de cartofi sau mămăliguță…
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord, de la dna. Margareta Cismasiu.