Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Piept de pui în vas yena (pentru prânz sau pentru cină) – Rețetă gustoasă și rapidă, din puține ingrediene – Aveți nevoie de 2 cepe, 600g piept de pui, 2 căței usturoi, 70g cașcaval ras și…
Ingrediente necesare:
- 2 cepe roșii
- 600 g piept de pui
- 2 linguri cremă de brânză cu verdeață
- 2 linguri smântână
- 2 căței usturoi
- Sare și piper după gust
- Jumătate linguriță: oregano uscat și cimbru uscat
- Boia
- 70 g cașcaval ras
- Pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Curățăm și tocăm ceapa în semiluni subțiri. Tăiem carnea în bucăți potrivite și o condimentăm cu sare, piper, oregano, boia.
Într-un bol amestecăm crema de brânză cu smântâna, usturoiul pisat, sare și piper.
Ungem cu ulei o tavă yena și punem ceapa în ea. Peste ceapă punem carnea pe care o ungem apoi cu sosul de smântână. Punem ceapa rămasă deasupra sosului, încă un strat de carne și unul de sos.
Presărăm cașcavalul ras deasupra, acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 35-40 minute. Scoatem tava din cuptor, îndepărtăm folia și decorăm cu pătrunjel.
Savurați cu poftă! Poftă bună!