Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Piept de porc făcut în casă, la cuptor – Foarte fraged și gustos, o bunătate, o să vă placă mult…
Ingredinte necesare:
- 1,1 kg piept de porc
- 22 g sare de masă
- 11 g sare cu nitrit
- 11 g zahăr
- 2 lingurițe piper negru măcinat
- Jumătate linguriță nucșoară măcinată
- 1 linguriță cimbru uscat măcinat
- 2 lingurițe adjika uscată
- 3 frunze de dafin
- 3 căței usturoi
Mod de preparare:
Trecem pieptul sub jet de apă după care ștergem cu prosoape de hârtie. Într-un bol mic amestecăm condimentele după care le frecăm pe întreaga suprafață a pieptului de porc.
Punem pieptul într-o pungă alimentară și dăm la frigider pentru 4 zile. Îl întoarcem pe partea cealaltă în fiecare zi.
După 4 zile, trecem pieptul sub jet de apă și îndepărtăm condimentele cu un cuțit după care ștergem cu un prosop de hârtie.
Dăm pieptul la cuptorul preîncălzit la 100 de grade până temperatura lui internă ajunge la 80 de grade (cam 2,5-3 ore).
După coacere, lăsăm să se răcească și îl dăm la frigider până a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!