Ingrediente necesare:
- 400 g fasole teci
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
- 1 linguriță boia
- 2 linguri pastă de tomate
- Ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei încins călim ceapa tocată timp de 1 minut, după care adăugăm și morcovul tocam bastonașe și călim legumele împreună pentru 5 minute.
Adăugăm fasolea, turnăm apă fierbinte cât să acopere legumele și lăsăm mâncarea să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute, amestecând din când în când.
După aceea, adăugăm și boiaua, pasta de tomate și continuăm să mai fierbem pentru alte 5 minute.
Luăm apoi de pe foc, adăugăm mărarul tocat mărunt, potrivim de sare, piper și vegeta.
În cazul în care am pus prea multă apă sau preferăm un sos mai gros, amestecăm 1-2 linguri de făină cu un pic de zeamă din mâncare, apoi adăugăm amestecul înapoi în mâncare.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe barbatlacratita.ro