Rețetă tradițională, foarte simplă și foarte gustoasă – Mămăliguță cu brânză
Ingrediente
- 1 litru apă
- 200 gr făină de mălai
- 350 gr brânză sărată
- 20 gr unt pentru uns tava
- 1 praf sare
Preparare
Într-o oală punem apă și sare să fiarbă. Brânza se dă pe răzătoarea cea mare. Când începe să fiarbă apa, se pune făina de mălai în ploaie și se amestecă continuu.
Se lasă la foc mediu cam 8-10 minute amestecând din când în când. Se ia o tavă de yena sau alta tavă rezistentă la cuptor, se unge cu unt, se pune mămăligă, brânză și continuăm până terminăm. Ultimul strat să fie brânză.
Se poate pune cașcaval deasupra, bacon sau slănină afumată. Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 pentru 15-20 minute. Se servește cu smântână sau iaurt.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres