Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Gogoși pufoase și delicioase, pline cu Nutella – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 150 ml lapte
- 35 g zahăr tos alb
- 16 g zahăr vanilat
- 10 g drojdie instant
- 35 g unt
- 1 albuș de ou
- 1 ou
- 425 g făină
- 4 g sare
Alte ingrediente necesare:
- Nutella (pentru umpltură)
- Zahăr tos (pentru decor)
Mod de preparare:
Puneți laptele călduț împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat și drojdia într-un bol. Amestecați bine, adăugați untul topit, albușul de ou și oul. Amestecați până se combină. Adăugați făina și sarea și frământați timp de 10 minute până când se combină.
Frământați aluatul timp de 10 minute. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de 1 oră sau până când și-a dublat volumul.
Împărțiți aluatul în 15 bucăți (48 g pe bilă).
Luați o tavă de copt cu hârtie de copt. Presărați puțină făină peste aceasta. Modelați bilele în forme rotunde și așezați-le imediat pe tava de copt. Aplatizați-le ușor (1,5 până la 2 cm grosime). Lăsați aluatul să crească, acoperit, timp de 30 de minute sau până când și-a dublat volumul.
Încălziți ulei într-o tigaie la foc mediu (175 ℃). Prăjiți gogoșile pe ambele părți până când devin aurii. Scoateți-le pe prosoape de hârtie.
Puneți zahărul într-un bol. Treceti gogoșile prin el. Puneți Nutella într-un pos (nu uitați duza de pos). Luați o gogoașă și faceți o gaură în ea cu un obiect subțire. Umpleți gogoșile cu Nutella.
Savurați cu poftă! Poftă bună!