Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifle pufoase și dulci, cu lapte condensat – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 240 ml lapte călduț
- 1 ou
- 75 g lapte condensat
- 30 g zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 520 g făină
- 1 linguriță sare
- 50 g unt moale
Mod de preparare:
Bateți împreună zahărul și laptele condensat cu laptele călduț. Adăugați drojdia și un ou, apoi bateți din nou. Combinați ingredientele umede cu cele uscate, inclusiv făina și sarea.
Frământați aluatul până la omogenizare, folosind cârligele de aluat. Adăugați untul și frământați aluatul timp de zece minute. Lăsați aluatul să se odihnească timp de o oră.
Întindeți aluatul într-un dreptunghi de 25×40 cm, rulați într-un sul și apoi tăiați-l în bucăți. Formați biluțe și lăsați-le la dospit încă 15 minute.
Frământați ușor biluțele pentru a elimina aerul. Formați chiflele și puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați chiflele să se odihnească timp de 45 minute.
Presărați un pic de făină deasupra chiflelor după care coaceți la 180°C/350°F timp de 25-30 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!