Gogoșele împletite, cu umplutură de vanilie – Se prepară din 400g făină, 3 gălbenușuri, 180g unt și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 3 gălbenușuri
  • 400 g făină
  • 10 linguri zahăr
  • Un praf de sare
  • 20 g drojdie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 5-6 linguri zahăr
  • 180 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • Ou pentru uns
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecăm 2 linguri de zahăr cu laptele cald și cu drojdia. Punem făina într-un bol, adăugăm un praf de sare, zahărul rămas, gălbenușurile, laptele, uleiul și adăugăm și amestecul de drojdie.

Frământăm un aluat omogen și lăsăm la dospit, la loc cald, pentru 1 oră sau până își dublează volumul.

Între timp, pregătim budinca, o lăsăm să se răcească după care încorporăm în ea untul mixat spumă. Punem crema la frigider.

Modelăm o formă cilindrică de 20 cm lungime și 1 cm în diametru.

Pliem și împletim. Procedăm la fel și cu aluatul rămas și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm la dospit, ungem cu ou bătut.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15 minute. După ce cojile să răcesc, le tăiem în două și le umplem cu cremă. Decorăm cu zahăr pudră.

Din această cantitate se obțin 16 bucăți a câte 10 cm.

Savurați cu poftă! Poftă bună!