Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Fursecuri fragede cu unt – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 225 g unt moale
- 150 g zahăr tos
- 1 gălbenuș de ou mare
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1/4 linguriță sare
- 265 g făină albă
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190°C.
Într-un bol mare (sau, preferabil, în bolul unui mixer), combinați untul și zahărul și mixați până când amestecul devine cremos și foarte bine combinat.
Adăugați gălbenușul de ou, extractul de vanilie și sarea și bateți bine. Opriți-vă pentru a răzui părțile laterale și fundul bolului (pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt bine încorporate).
Cu mixerul la viteză mică, adăugați treptat făina până când aluatul este complet omogen. Din nou, ar trebui să faceți o pauză pentru a răzui părțile laterale și fundul bolului.
Echipați o pungă de ornat mare cu duza pentru fursecuri și porționați jumătate din aluat în pungă. Pipetați fursecurile în forme de vârtej pe o foaie de copt neunsă. Transferați în cuptorul preîncălzit la 190°C și coaceți timp de 10-12 minute sau până când marginile fursecurilor încep să capete o culoare maro auriu.
Lăsați fursecurile să se răcească timp de 10 minute pe foaia de copt înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
Notă: Nu pipetați aluatul pe o foaie de copt caldă!
Opțional, puteți înmui fursecurile în ciocolată după ce s-au răcit complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!