Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Fursecuri de casă fine și delicate, fragede și aromate – Pur și simplu se topesc în gură, trebuie să încercați rețeta, merită!
Ingrediente necesare:
- 150 g unt moale
- 125 g zahăr
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- Coajă rasă de lămâie
- 1 lingură gem de piersici
- 400 g făină (aproximativ)
- 8 g praf de copt
- Gem de căpșuni și de piersici (pentru decor)
- Fulgi de cocos (pentru decor)
Mod de preparare:
Punem untul într-un bol. Adăugăm zahărul, ouăle, un praf de sare și amestecăm până la omogenizare.
Încorporăm coaja de lămâie, gemul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Amestecăm după care frământâm un aluat omogen.
Din aluatul astfel obținut rupem bucățele din care formăm biluțe. Punem biluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Facem câte o gaură în mijloc și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Ungem fursecurile cu un pic de gem de piersici și le trecem prin fulgi de cocos.
Umplem mijlocul cu gem de căpșuni.
Savurați cu poftă! Poftă bună!