Ruladă ungurească cu mac – Rețeta clasică, cu ingrediente la îndemână – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru umpltură:
- 600 g semințe de mac
- 80 g zahăr
- 500 ml lapte
Ingrediente pentru aluat:
- 1 kg făină
- 400 g unt
- 5 linguri zahăr
- 14 g drojdie
- 2 gălbenușuri de ou
- 400 ml lapte rece
- sare
Ingrediente pentru tapetat:
- 2 ouă
- 2 albușuri de ou
Mod de preparare:
1. Pentru umplutură, măcinăm semințele de mac cu ajutorul unui blender. Într-un vas, punem laptele la fiert.
2. Când a început să fiarbă, adăugăm semințele de mac și amestecăm. După 10 minute, strecurăm semințele de mac și le amestecăm cu zahăr.
3. Într-un vas separat, turnăm făina. Adăugăm drojdia uscată, zahărul, sarea, ouăle și laptele. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.
4. Punem aluatul la frigder și îl lăsăm 30 de minute.
5. După acest interval de timp, întindem aluatul într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm umplutura de mac pregătită anterior. Formăm rulada și o întepăm cu ajutorul unei furculițe.
6. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Așezăm rulada și o tapetăm cu ou bătut. Lăsăm rulada la frigider pentru 45 de minute, pe urmă o tapetăm cu albuș de ou bătut.
7. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
Poftă bună!
Discussion about this post