Ingrediente necesare:
- 300 g linte
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță chimion
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 jumătate de lămâie
- Sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a spăla 300 de g de linte în câteva ape. Spălăm, curățăm și tocăm mărunt și morcovul, ceapa și usturoiul, apoi le călim în puțin ulei încins, până se înmoaie. După 5-10 minute, adăugăm pasta de tomate, boiaua, chimionul, amestecăm și lăsăm câteva minute pe foc.
După aceea, adăugăm lintea și cam 2 litri de apă fierbinte. Acoperim oala cu un capac și fierbem timp de 45 de minute, aproximativ, la foc mediu.
Când zeama ciorbei s-a îngroșat și boabele de linte s-au desfăcut înseamnă că și legumele au fiert.
La final, o condimentăm cu sare și piper și pasăm cu blenderul.
Servim această ciorbiță delicioasă cu zeamă de lămâie.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe barbatlacratita.ro