Rețetă pas cu pas, în video – Ardei copți pentru iarnă, în suc propriu – Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- Ardei capia
Mod de preparare:
- Coacem ardeii, îi punem într-o oală, punem sare peste ei, îi acoperim și îi lăsăm deoparte pentru 15 minute.
- După 15 minute îi putem curăța de pieliță, semințe, cotoare.
- Spălăm borcanele și le sterilizăm la cuptor (150 grade C, 15 minute) după care le umpem cu ardeii copți.
- Punem în borcane și zeama lăsată de ardei după care punem capacele închidem etanș borcanele.
- Punem un prosop de bucătărie într-o oală și punem borcanele umplute în oală. După ce apa din oală dă în clocot, sterilizăm borcanele la foc moderat spre mic timp de 20 de minute.
- După sterilizare, luăm oala de pe foc și o acoperim cu un alt prosop de bucătărie. Lăsăm borcanele în oala cu apă până se răcesc complet.
- Pentru a pune ardeii copți la congelator, îi transferăm în caserole. Închidem bine caserolele și le dăm la congelator.
Savurați cu poftă! Poftă bună!