Întrucât prepararea cafelei la ibric este o adevărată artă, trebuie să știți câteva secrete pentru un rezultat de succes.
1.
Pentru preparare, folosiți apă curată.
2.
Fierbeți cafeaua la foc mic, întotdeauna.
3.
Folosiți un ibric cu gât îngust, pentru o cafea cât mai aromată.
4.
Pentru a intensifica și mai mult aroma, adăugați 2-3 cristale de sare.
5.
Dacă consumați cafeaua dulce, încercați să înlocuiți zahărul tos cu zahărul din trestie de zahăr.
6.
Nu lăsați cafeaua să dea în clocot. Imediat ce crusta formată începe să se ridice, luați ibricul de pe foc.
Așteptați un pic, după care repetați această procedură de încă 3 ori.
7.
Lăsați cafeaua să stea o vreme: așteptați 30 de secunde și apoi turnați-o în cești.
8.
Pentru o calitate cât mai bună, nu folosiți cafea solubilă.
Cumpărați boabe de cafea și măcinați-le acasă chiar înainte de a pregăti cafeaua.
9.
În cazul în care consumați cafea cu lapte, încălziți un pic laptele pentru a influența pozitiv gustul.
10.
După o ceașcă delicioasă de cafea, amatorii de cafea recomandă și un pahar cu apă.
Savurați cele mai gustoase cafele cu poftă, alături de cei dragi!