Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Desert rapid și delicios, la tigaie – Se prepară ușor și-o să vă placă mult – Se prepară din 1 ou, 1 măr, 150 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 1 măr
- 150 ml lapte
- 60 g zahăr tos
- 60 ml ulei
- 150 g făină
- 1 praf de sare
- 8 g zahăr vanilat
- 8 g praf de copt
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Ungem bine tigaia cu unt și presărăm 1 lingură de zahăr în ea. Punem feliile de mere în tigaie. Spargem oul într-un bol, adăugăm zahărul tos și cel vanilat, 1 praf de sare și omogenizăm cu telul. Încorporăm uleiul, treptat încorporăm și laptele și făina cernută împreună cu praful de copt. la final adăugăm și zeama de lămâie după care turnăm aluatul în tigaie, peste rondelele de mere.
Acoperim tigaia cu capac și o punem pe foc mic pentru 20 de minute. Luăm tigaia de pe foc și răsturnăm prăjitura pe un platou. Transferăm prăjitura înapoi în tigaie și o mai lăsăm pe foc mic, fără capac, pentru încă 5 minute.
O pudrăm cu zahăr pudră și o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!