Creveți Saganaki, cu brânză feta și pâine prăjită – Rețetă grecească – Această mâncare am mâncat-o în Grecia. Se servește cu brânză feta și pâine prăjită
Timp de preparare:30-40 minute
Nr. de porții:4
Ingrediente
- 450 gr creveți congelați
- 3-4 căței usturoi
- 1 ceapă medie
- 3 roșii decojite
- 300 gr sos de roșii
- Sare. Piper
- Oregano
- Puțin ulei
- 1 linguriță zahăr
- 150 gr brânză feta
Preparare
Se ia o tigaie în care se va găti acest preparat. Se pune puțin ulei, se prăjesc creveții pentru 5 minute. Se scot pe o farfurie și în tigaie punem ceapa tăiată mărunt și o călim puțin.
Se lasă 2-3 minute, după care adăugăm roșiile tăiate și usturoiul tăiat mărunt. După 2-3 minute adăugăm și sosul de roșii. Punem sare piper oregano și linguriță de zahăr.
După ce am condimentat, adăugăm creveții îi lăsăm la foc potrivit pentru 20 minute.
Adăugăm bucăți de brânză deasupra și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 10-15 minute. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt doar dacă doriți.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres