Rețetă pas cu pas, cu imagini – Clătite fine și delicate – Rețetă simplă și rapidă, de nota 10
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 3 g sare
- 5 g zahăr vanilat
- 15 g ulei
- 30 g zahăr
- 300 g lapte
- 200 g făină
- 300 g smântână 33%
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Banane
- Unt
- Miere
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahăr tos și vanilat, sare și omogenizăm.
Adăugăm laptele după care încorporăm și făina. Încorporăm smântâna și uleiul.
Acoperim bolul cu capac și lăsăm compoziția la temperatura camerei pentru 30 de minute.
Coacem clătitele până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le suprapunem pe o farfurie.
Topim un pic de unt într-o tigaie, adăugăm bucățile de banane și le prăjim pe ambele părți.
Umplem clătitele cu banane și turnăm miere deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!