Ingrediente necesare:
- 250 g cartofi roșii
- 250 g morcovi
- 450 g dovlecei
- 3 fire de mărar
- 1/2 legătură ceapă verde
- 2 ouă
- 100 g făină
- 2 linguri de amidon
- 100 g cașcaval ras
- sare, piper, nucșoară
- ulei
Mod de preparare:
1. Se curăță dovlecei, se taie jumătăți și se scobesc de semințe. Se curăță și celelate legume și se dau pe răzătoarea mare, împreună cu dovlecelul. Se toacă mărarul, iar ceapa se taie rondele fine. Se stoarce amestecul de legume și se amestecă cu ouăle bătute, făină, amidon și verdeață. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
2. Se încinge puțin ulei în tigaie și se iau cu lingura porții din compoziție. Se răstoarnă în tavă și se aplatizează cu dosul lingurii. Se prăjesc pe fiecare parte, până devin aurii… Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Se pun chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară deasupra cașcaval ras. Se dau la cuptor pentru 5-10 minute, până când cașcavalul se topește. Se servesc calde.
Să le savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking