Ruladă din pandișpan, umplută cu gem de caise – Cea mai fragedă și cea mai moale ruladă de casă

Ingrediente necesare:

  • 5 ouă
  • 120 g zahăr
  • 90 g făină
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g gem
  • 1 praf de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile împreună cu vanilia până obținem o spumă. Mixând continuu, adăugăm treptat și 60 g de zahăr. Vom obține o spumă tare și lucioasă.

Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul rămas, timp de 2-3 minute sau până compoziția se deschide la culoare. Transferăm gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecăm cu grijă, folosind o spatulă.

Separat, amestecăm făina cernută cu praful de copt după care încorporăm amestecul, în 2 tranșe, în spumă. Amestecăm ușor, cu o spatulă. Amestecăm laptele cu uleiul și încorporăm, în 2-3 tranșe, în aluat.

Tapetăm o tavă de 37*24 cm cu hârtie de copt, transferăm aluatul în ea și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade (încălzire sus-jos cu convecție) și coacem timp de 5-10 minute.

Acoperim blatul cu hârtie de copt și îl răsturnăm. Îndepărtăm hârtia pe care s-a copt, uniformizăm marginile și întindem imediat umplutura.

Ajutându-ne de hârtia de copt, rulăm. Lăsăm deoparte timp de 1 oră, după care putem porționa și servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!