Ingrediente:
- 400 g unt
- 300 g zahăr
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 8 ouă
- 300 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 4 linguri cacao
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- 200 ml chefir
Mod de preparare:
1. Pentru început, cernem făina. Adăugăm praful de copt, sarea și amestecăm bine.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm bine. Adăugăm untul și smântâna și amestecăm până la omogenizare.
3. În jumătate de aluat adăugăm coaja de lămâie iar in cealaltă jumătate adăugăm pudra de cacao.
4. Turnăm ambele tipuri de aluat, într-o formă specială de brioșe. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.
Poftă bună!