Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Aperitiv deosebit pentru mesele festive – Aperitiv tip ruladă cu șuncă, bacon, piept de pui, cașcaval și condimente
Ingrediente necesare:
- 600 g piept de pui
- 250 g șuncă
- 150 g bacon feliat
- 200 g cașcaval
- 4 ouă
- 4-5 linguri făină
- Sare și piper după gust
- 4 linguri smântână de gătit 30%
- 1 linguriță boia dulce
- Mix de ierburi uscate după gust
Pentru această rețetă am folosit o tavă de 10*26 cm
Mod de preparare:
Tăiem fiecare piept de pui în câte 3 felii longitudinale, separând în prealabil mușchiulețul de ei. Frăgezim ușor feliile de carne și mușchiuleții, pe o singură parte. Condimentăm cu sare și piper pe ambele părți.
Tăiem șunca în felii: ne orientăm ca feliile să încapă ușor în tavă. Într-un bol, batem 3 ouă până la omogenizare, adăugând și sare și ierburi uscate. Punem făina într-un alt bol și o sărăm. Tapetăm tava cu felii subțiri de bacon, aranjându-le frumos și lăsându-le capetele înafara tăvii.
Dăm feliile de carne prin făina, prin ou și le punem în tavă în așa fel încât să acoperim complet baza. Dacă rămân goluri, le umplem cu ou bătut. Adăugăm și șuncă în tavă, formând un strat continuu, după care adăugăm și jumătate din cașcavalul ras.
Peste cașcaval mai punem un strat de carne, de șuncă și încă unul de cașcaval. Acoperim stratul de cașcaval cu ultimele felii de carne și răspândim și oul rămas deasupra. Amestecăm smântâna cu boiaua și cu oul rămas și turnăm compoziția în tavă. Tragem capetele fâșiilor de bacon, alternativ, peste stratul de smântână.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-35 minute. lăsăm preparatul să se răcească timp de 2-3 ore după care o acoperim din nou cu folie de aluminiu, punem o greutate deasupra și dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
A doua zi, separăm preparatul de pereții tăvii, cu mare grijă. O ridicăm cu spatula de lemn ca să o separăm și de baza tăvii după care o răsturnăm pe un platou. Porționăm în felii mai subțiri sau mai groase, după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!