kiloRețete
marți, mai 13, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

4 rețete delicioase de clătite – Clătite gustoase și pufoase – Nu se lipesc de tigaie

4 rețete delicioase de clătite – Clătite gustoase și pufoase – Nu se lipesc de tigaie

Rețeta 1: Aluat cu apă carbogazoasă și lapte

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 500 ml lapte
  • 250 g apă carbogazoasă
  • 3 linguri ulei
  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Într-un bol, batem ouăle cu mixerul după care adăugăm sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

Adăugăm și laptele cald, apa și uleiul, amestecând până la omogenizare.

La final, adăugăm treptat și făina cernută, amestecând până obținem un aluat omogen și moale pe care îl lăsăm deoparte timp de 15 minute, într-un loc cald. Prăjim clătitele într-o tigaie fără ulei, încinsă. Coacem câte 30 de secunde pe ambele părți.

Rețeta 2: Aluat pe bază de chefir

Ingrediente necesare:

  • 700 ml chefir
  • 400 g făină
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • Un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurițe bicarbonat

Mod de preparare:

Turnăm chefirul într-un bol, adăugăm bicarbonatul și amestecăm foarte bine. Separat, batem ouăle cu mixerul, adăugăm și sarea și zahărul după care turnăm acest amestec peste chefir. Amestecăm până la omogenizare.

Treptat, adăugăm și uleiul și făina cernută, amestecând continuu până obținem un aluat pufos și moale. Prăjim clătitele într-o tigaie încinsă, fără ulei.

Rețeta 3: Aluat pe bază de apă

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 1 L apă
  • 6 linguri unt
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • Un praf de sare
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Într-un bol, batem ouăle cu mixerul, adăugăm sarea, zahărul și apa. Mixăm până la omogenizare.

Treptat, adăugăm și făina cernută, untul și amestecăm până obținem un aluat fin și moale.

Prăjim clătitele într-o tigaie încinsă, de data aceasta cu ulei.

Rețeta 4: Aluat pe bază de drojdie

Ingrediente necesare:

  • 600 g făină
  • 500 ml lapte
  • 6 ouă
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • Un praf de sare
  • 6 linguri zahăr
  • 250 ml ulei

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm zahărul cu sarea și cu laptele. Separat, amestecăm făina cernută cu drojdia.

Peste amestecul de făina turnăm treptat laptele, mixând foarte bine să nu rămână cocoloașe.

Într-un alt bol, batem ouăle cu ajutorul mixerului, adăugăm și uleiul și omogenizăm. Transferăm amestecul peste compoziția anterioară și mixăm totul împreună până obținem un aluat omogen și moale.

Prăjim clătitele într-o tigaie încinsă, unsă cu unt, la foc mic.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Gogoși pufoase și delicioase
Fără categorie

Gogoși pufoase și delicioase

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel
Fără categorie

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel

Next Post
Cel mai pufos chec de casă – Chec de casă pufos și gustos, din puține ingrediente

Cel mai pufos chec de casă - Chec de casă pufos și gustos, din puține ingrediente

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură cu foi fragede, cremă de lapte, sirop de cafea și glazură de ciocolată – Rețetă ușoară și aromată
Fără categorie

Prăjitură cu foi fragede, cremă de lapte, sirop de cafea și glazură de ciocolată – Rețetă ușoară și aromată

Lebăr de casă – Lebăr din ficat de porc – Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin
Fără categorie

Lebăr de casă – Lebăr din ficat de porc – Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin

Fursecuri fragede cu gem – Moi și sfărâmicioase, foarte delicioase – Pregătiți porție dublă, dispar imediat din tavă
Fără categorie

Fursecuri fragede cu gem – Moi și sfărâmicioase, foarte delicioase – Pregătiți porție dublă, dispar imediat din tavă

Vinete cu ardei și roșii la borcan, pentru iarnă – Rețeta pe care o pregătesc în fiecare an
Fără categorie

Vinete cu ardei și roșii la borcan, pentru iarnă – Rețeta pe care o pregătesc în fiecare an

Cartofi copți în pungă – Aromați, gustoși și economi
Fără categorie

Cartofi copți în pungă – Aromați, gustoși și economi

Plăcintă cu brânză și vanilie – Aveți nevoie de 500g făină, 250g unt, 3 ouă și…
Fără categorie

Plăcintă cu brânză și vanilie – Aveți nevoie de 500g făină, 250g unt, 3 ouă și…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate