kiloRețete
luni, mai 12, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

🍰 🥚 🥜 🌰 Bezea cu nucă și 3 creme prețioase 😋 😋 😋 Prăjitura Timișoara 🌃 💡

🍰 🥚 🥜 🌰 Bezea cu nucă și 3 creme prețioase 😋 😋 😋 Prăjitura Timișoara 🌃 💡

Foile de bezea cu nucă sau alune de pădure:

  • 320 g de nucă și/sau alune
  • 30 g de amidon din porumb (Gustin sau alt tip)
  • 350 g de albuș crud (aprox. 12 albușuri de la ouă medii)
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 2 plicuri de zahăr vanilat bourbon
  • 320 g de zahăr
  • 1 linguriță de oțet sau 1 lingură (15-20 ml) de suc de lămâie

Crema de bază:

  • 260 g de albuș crud (circa 5-6 albușuri)
  • 250 g de zahăr tos (granulat)
  • 450 g de unt cu 82% grăsime, foarte moale
  • 1 praf generos de sare
  • 1 lingură de extract de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilat bourbon

Varianta cu portocale:

  • 380 g din crema de bază (finalizată)
  • 30 ml suc de portocale proaspăt stors
  • Coajă rasă fin de la 1 portocală bio (doar partea colorată)

Varianta cu alune pralinate:

  • 270 g din crema de bază
  • 160 g de pralină de alune de pădure (zahăr caramelizat cu alune)
  • 1 praf bun de sare
  • 40 g de Nutella

Varianta cu ciocolată:

  • 200 g din crema de bază
  • 160 g de ciocolată cu minim 60% cacao
  • 100 g de unt cu 82% grăsime
  • Opțional, 20 ml de lichior Cointreau

Decor:

  • 180 g de ciocolată cu 54% cacao
  • 20 g de unt cu 82% grăsime
  • 20 de alune de pădure caramelizate
  • Bucăți de portocală (opțional)

Mod de preparare:

Degresăm și uscăm castronul mixerului, adăugăm albușurile și sarea, batem până se formează o spumă densă.

Încorporăm treptat zahărul, formând o bezea densă, apoi adăugăm oțetul.Transferăm compoziția în alt vas, adăugăm alunele măcinate și amidonul, amestecând ușor.

Distribuim compoziția egal în două tăvi cu hârtie de copt, nivelând cu o spatulă.

Coacem la 150°C, cu funcția de ventilație, timp de 45 de minute, inversând tăvile după 20 de minute.

După răcire, decupăm marginile și împărțim fiecare foaie în jumătate.

Crema de unt cu bezea elvețiană:

  1. Mixăm albușurile cu zahărul și sarea, punem pe baie de aburi până la 79°C sau când zahărul se topește.
  2. Transferăm în mixer, batem circa 15 minute, adăugăm untul treptat.
  3. Împărțim crema pentru cele 3 variante.

Variantele de cremă:

Portocale: Mixăm crema de bază cu sucul și coaja de portocală.

Ciocolată: Mixăm crema cu unt, ciocolată topită și coniac.

Pralină: Amestecăm crema cu pralina de alune și Nutella.

Asamblare:

  1. Tăiem blatul în 4 părți egale, alternăm straturile de blat cu cremele.
  2. Decorăm cu glazură de ciocolată, alune și portocale confiate.

Video

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Gogoși pufoase și delicioase
Fără categorie

Gogoși pufoase și delicioase

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel
Fără categorie

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel

Next Post
Prăjitura Albă ca Zăpada – Moale și aromată, absolut delicioasă

Prăjitura Albă ca Zăpada - Moale și aromată, absolut delicioasă

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă rapidă – Prăjitură de casă în straturi, foarte foarte cremoasă – E o combinație tare faină, sigur o să vă placă!
Fără categorie

Rețetă rapidă – Prăjitură de casă în straturi, foarte foarte cremoasă – E o combinație tare faină, sigur o să vă placă!

Sendivișuri aperitiv, cu brânză și cârnăciori feliați – Serviți cu smântână și usturoi, sunt excelente, un adevărat răsfăț
Fără categorie

Sendivișuri aperitiv, cu brânză și cârnăciori feliați – Serviți cu smântână și usturoi, sunt excelente, un adevărat răsfăț

Chifteluțe din dovlecel – O bunătate, din puține ingrediente – 7 dovlecei, 2 ouă, 300g pesmet, usturoi, sare și piper
Rețete

Chifteluțe din dovlecel – O bunătate, din puține ingrediente – 7 dovlecei, 2 ouă, 300g pesmet, usturoi, sare și piper

Tartă de casă foarte cremoasă și foarte aromată (bogată în afine) – Aveți nevoie de 2 ouă, 100g unt, 300g făină, 300g afine și…
Fără categorie

Tartă de casă foarte cremoasă și foarte aromată (bogată în afine) – Aveți nevoie de 2 ouă, 100g unt, 300g făină, 300g afine și…

Pâine cu ceapă caramelizată – O bunătate de care nu te mai saturi – Rețetă simplă și tare gustoasă
Fără categorie

Pâine cu ceapă caramelizată – O bunătate de care nu te mai saturi – Rețetă simplă și tare gustoasă

Prăjitură răsturnată cu pere – Un adevărat deliciu – Prăjitura de care nu te mai saturi
Fără categorie

Prăjitură răsturnată cu pere – Un adevărat deliciu – Prăjitura de care nu te mai saturi

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate