Tort rapid fără coacere – Ușor, cremos și foarte delicios – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blaturi:
- 1,5 kg făină
- 2 cutii de lapte condensat
- 2 ouă
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 2 linguri oțet
Ingrediente pentru cremă:
- 1,5 l lapte
- 400 g unt
- 600 g zahăr
- 4 ouă
- 6 linguri făină
- vanilie
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim blaturile. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele pentru aluat și le amestecăm. În final trebuie să obținem un aluat moale și omogen.
2. Împărțim aluatul obținut în 8 bucățele egale.
3. Întindem fiecare bucățică de aluat, într-o foaie subțire. Coacem blaturile într-o tigaie încinsă, fără ulei, la foc mic. Prăjim câte 1 min pe fiecare parte.
4. Cu ajutorul unui cuțit, decupăm blaturile astfel încăț, toate să aibă aceeași dimensiune.
5. Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele menționate mai sus. Punem compoziția la fiert la foc mic și amestecăm energic până obținem o cremă densă și omogenă. La final, luam crema de pe foc și adăugăm untul.
6. Pentru a monta prăjitura, tapetăm un blat cu 2-3 linguri de cremă. Pe deasupra, adăugăm următorul blat și procedăm la fel până terminam toate ingredientele.
7. La final, decorăm cu firimiturile de blat și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.
Să îl savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post