S-ar putea să ai deja în casă toate ingredientele de care ai nevoie – Tort rapid și ușor de pregătit – Pentru această rețetă, sunt necesare următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 200 g unt
- 500 g făină
- 200 g zahăr
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3 ouă
- 2-3 linguri pudră de cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 2 linguri făină
- 200 g unt
- zahăr
Mod de preparare:
1. Pentru început, topim untul pe baie de aburi. Adăugăm făina și amestecăm foarte bine.
2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, bicarbonatul de sodiu și pudra de cacao. Amstecăm bine, pe urmă turnăm compoziția în vasul cu unt.
3. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 15 minute.
4. Pentru cremă, turnăm laptele într-un vas. Adăugăm făina, zahărul, untul și amestecăm bine. Punem vasul la fiert, pe foc mic și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.
5. Pentru a monta prăjitura, tăiem blatul în 3 părți egale. Tapetăm fiecare blat cu cremă și montăm tortul. La final, decorăm cu glazură de ciocolată și miez de nucă.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post