Una din cele mai reușite rețete de pandișpan – Pandișpan de ciocolată moale și pufos – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 100 g făină
- 50 g cacao
- 200 g zahăr
- unt
Mod de preaparare:
1. Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le punem la frigider iar cu ajutorul unui mixer batem gălbenușurile. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare.
2. Scoatem albușurile de la frigider și le batem până obținem o spumă tare ce își menține forma.
3. Amestecăm cele două compoziții. Adăugăm făina și pudra de cacao. Mixăm până obținem un aluat moale și omogen.
4. Tapetăm o tavă cu unt. Turnăm uniform aluatul și coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 40 de minute. Este foarte important să nu deschideți ușa cuptorului pe toată durata coacerii. Verificăm cu o scobitoare dacă blatul este copt.
5. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3 părți egale. Din acest pandișpan puteți prepara diverse torturi. Puteți să folosiți cremă, frișcă bătută, sirop, lapte condensat sau glazură.
Să îl folosiți cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post