Prăjitură deosebită cu lămâie – Cea mai aromată și mai delicioasă rețetă probată recent

Prăjitură deosebită cu lămâie – Cea mai aromată și mai delicioasă rețetă probată recent – Pentru acest desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 400 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1/2 linguiță praf de copt
  • vanilie
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 2 linguri smântână
  • 450 g făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 lămâi
  • 3 mere
  • 1 pachet zahăr
  • 15 gelatină
  • 4 linguri amidon

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm praful de copt, ouăle, vanilia, coaja rasă de lămâie și smântâna și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Treptat, adăugăm făina și fământăm până obținem un aluat moale și pufos. Împărțim aluatul în 2 jumătăți. O parte o punem la congelator.

3. Întindem aluatul rămas într-o foaie subțire pe care o așezăm într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

4. Pentru umplutură, ținem lămâile în apă clocotită câteva minute, pe urmă le dăm prin mașina de tocat carne.

5. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm merele de semințe.

6. Amestecăm lămâile pregătite anterior cu gelatina și zahărul.

7. După 20 de minute, scoatem blatul din cuptor. Pe deasupra, adăugăm amidonul, merele și lămâile. Adăugăm a 2-a jumătate de blat, dată prin răzătoarea mare.

8. Punem tava înapoi în cuptor și coacem la aceeași temperatura timp de 40 de minute.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Chec cu lămâie și vanilie, cel mai iubit desert din lume

Foarte simplu de făcut – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 2 lămâi
  • 260 g făină
  • 3 ouă
  • 200 g unt
  • 230 g zahăr pudră
  • 1 pachețel praf de copt
  • vanilie
  • sare

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare.

2. Adăugăm vanilia, ouăle și sarea. Amestecăm bine.

3. Adăugăm sucul și coaja de lămâie. Amestecpm bine până la omogenizare.

4. Treptat, adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.

5. Turnăm aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu unt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

6. La final, decorăm cu glazura dumneavoastră preferată și zahăr pudră.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!