Cheesecake de casă cu piersici – Prăjitură fragedă și gustoasă, pur și simplu se topește în gură

Timp de pregătire:
45 minute

Cantitate:
Pentru 4 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

250 g făină
1 gălbenuș de ou
120 g zahăr
120 g unt
2 lingurițe praf de copt
1 lingură unt (pentru a tapeta tava)

Pentru cremă:

500 g brânză de vaci
5 bucăți piersici
3 ouă
5 linguri griș de grâu
170 g zahăr
100 g unt
zeama de la o jumătate de lămâie
jumătate de pliculeț de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Cernem făina, adăugăm zahărul, praful de copt, gălbenușul, untul topit, apoi frământăm aluatul. Învelim și lăsăm la rece jumătate de oră.

Între timp, pregătim crema: amestecăm foarte bine untul cu zahărul, apoi adăugăm brânza, zeama de lămâie și grișul. Lăsăm să stea câteva minute, până se umflă grișul un pic…

Batem spumă albușurile și adăugăm peste unt.

Tapetăm o formă de tort de 24 cm cu unt și rulăm în ea aluatul. Presărăm cu puțin griș. Tăiem piersicile decojite în bucățele și le așezăm peste aluat, după care punem uniform și crema de brânză.

Coacem aproximativ 40-45 minute, la 180 grade Celsius.

Eu am pus bucățele de piersici și deasupra…

Savurați cu drag! Poftă bună!