Ingrediente necesare:

  • 350 g făină
  • 2 ouă
  • 250 g unt
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri de smântână
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 10 g zahăr vanilat
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 100 g zahăr

Mod de pregătire:

  • Într-un bol, adăugăm untul.
  • Adăugăm zahărul şi amestecăm bine cu mixerul.
  • Adăugăm gălbenuşurile şi smântâna şi amestecăm.
  • Adăugăm o cantitate mică de făină şi praf de copt.
  • Aluatul trebuie să iasă moale şi nelipicios.
  • Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la frigider pentru 60 de minute.

Pregătim umplutura:

  • Curăţăm merele, pe urmă le tăiem bucăţele mici.
  • Stropim merele cu 2 linguri de suc de lămâie.
  • Amestecăm bine.
  • Împărţim aluatul rece în 2 părți egale.
  • Întindem o bucată de aluat într-un cerc.
  • Decupăm cerculețe cu ajutorul unui pahar.
  • Așezăm câte o bucăţică de măr în mijloc.
  • Pliem aluatul în jumătate şi formăm un pachețel.
  • Așezăm biscuiţii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  • Coacem la temperatura de 200 de grade Celsius, aproximativ 15 minute.
  • La final, decorăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu plăcere

Încearcă și… Plăcințele pufoase și cremoase cu mere – Gata în 15 minute

Plăcințele pufoase și cremoase cu mere – Gata în 15 minute, cu ingrediente la îndemâna oricui – Pentru a pregăti această rețetă simpă acasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

  • 4 mere
  • 4 ouă
  • 120 grame zahăr
  • 200 grame unt
  • 500 grame făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie

Cum se prepară?

Bateți bine ouăle, apoi adăugați untul topit. Amestecați împreună cu zahărul și vanilia.

Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Apoi, se adaugă în aluat merele cubulețe.

Acoperiți tava de copt cu hârtie pentru copt și, cu ajutorul unei linguri, puneți aluatul în tavă.

Lăsați câte un mic spațiu între ele, de aproximativ 5 cm.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți plăcințele aproximativ 10-15 minute.

Savurați cu drag – Poftă bună!