Vinetele cu usturoi la borcan sunt atat de gustoase incat pot fi mancate doar cu paine. Poti folosi orice fel de vinete, dar totusi, cele mai bune sunt cele tinere. Oaspetii tai vor aprecia, cu siguranta, aceasta gustare originala.
Ai nevoie de:
- 5 kg vinete, 300 gr usturoi
- 350 gr marar, 300 ml ulei de floarea soarelui
- 3 litri apa, 250 ml otet
- 4 lingurite sare
Cum se prepara vinetele cu usturoi pentru iarna?
Taie vinetele in cubulete.
Pune intr-o cratita, apa, sarea si otetul. Lasa amestecul sa fiarba si pune o parte din vinete in acest lichid. Fierbe-le timp de 3 minute, apoi transfera-le intr-un bol. Repeta procedeul si cu vinetele ramase.
Curata usturoiul si toaca-l marunt. Marunteste si mararul. Adauga mararul si usturoiul in vinetele din bol. Toarna deasupra uleiul de floarea soarelui si amesteca bine. Pune amestecul de vinete si usturoi in borcane sterile. Toarna apoi apa clocotita in borcane.
Pune o carpa pe fundul unei oale incapatoare. Adauga borcanele in oala si toarna apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea borcanelor.
Acopera borcanele cu capace si sterilizeaza-le timp de 15-20 de minute din momentul in care incep sa fiarba.
Scoate borcanele din oala si pune-le pe un prosop de bucatarie cu capacul in jos. Acopera-le cu o patura sau o carpa groasa si lasa-le sa se raceasca complet. Depoziteaza apoi borcanele cu vinete si usturoi intr-un loc intunecat si racoros (pivnita sau camara).
Incearca aceasta reteta simpla, dar delicioasa si surprinde-ti familia si musafirii cu o gustare diferita.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post