Daca vrei sa pui castraveti la murat dar nu vrei sa incerci o reteta prea complicata ai ajuns unde trebuie. Ai nevoie doar de 6 ingrediente simple pentru a-ti pregati borcanele cu castraveti murati.
Ingrediente necesare:
- Castraveti, nu foarte mari
- Cativa catei de usturoi, crengute de marar
- Hrean proaspat, frunze de visin
- Sare grunjoasa
Mod de preparare:
Spala castravetii in apa rece. Daca sunt prea murdari, poti sa-i speli cu o perie. Lasa castravetii 2-3 ore intr-un vas cu apa rece.
Pune apoi castravetii in borcane curate. Decojeste cateii de usturoi si hreanul. Pune in fiecare borcan de un litru 2-3 catei de usturoi, o bucata de hrean, un fir de marar si 2 frunze de visin. Daca folosesti borcane mai mari, ajusteaza canitatile.
Pregateste marinada. Vei avea nevoie de aproximativ jumatate de litru de apa la un borcan de 1 litru. Pune intr-o cratita, la fiert apa si sare ( 1 lingura cu sare la 1 litru de apa).
Toarna apa clototia in borcane si infileteaza imediat capacele. Castravetii ar trebui sa fie acoperiti complet de apa. Atat gura borcanelor cat si capacele trebuie sa fie complet uscate la inchidere.
Acopera apoi borcanele fierbinti cu o patura sau un prosop gros si lasa-le deoparte pentru aproximativ 12 ore. In acest timp, borcanele cu castraveti se vor raci in totalitate.
Dupa 12 ore, trebuie sa depozitezi borcanele intr-un loc intunecos si rece. Desfa borcanele cu castraveti iarna si consuma-i alaturi de mancarea preferata. Pofta buna si spor la gatit! Daca iti place gustul acestor castraveti murati, impartaseste reteta cu prietenii tai.
Discussion about this post