Daca vrei sa pregatesti cateva borcane de ghiveci de rosii, cepa si ardei pentru iarna, ai ajuns unde trebuie. Mai jos vei gasi o reteta simpla si usoara pentru un astfel de ghiveci. Iti recomand sa o incerci…
Ingrediente:
- 3 kg ardei gras, 500 gr rosii
- 6 cepe mari, 200 gr pasta de tomate
- Sare dupa gust
- Putin ulei de floarea soarelui
Mod de preparare: Spala rosiile in 2-3 ape, apoi taie-le in forma de cruce si pune-le intr-o oala.
Toarna apa clocotita peste ele si indeparteaza-le pielita. Taie apoi rosiile decojite in felii mici.
Scoate samburii ardeilor. Clateste ardeii in apa rece, apoi taie-i marunt. Decojeste ceapa si toac-o marunt.
Pune intr-o cratita putin ulei de floarea soarelui. Cand se incalzeste, adauga ceapa si ardeiul. Prajeste-le putin, apoi adauga sare. Lasa cratita pe foc pana cand legumele se inmoaie.
Adauga apoi pasta de tomate si rosiile taiate felii. Amesteca bine si lasa ghiveciul de legume la fiert. Dupa ce a fiert suficient, pune-l in borcane.
Infileteaza bine capacele si asigura-te ca borcanele nu curg. Sterilizeaza borcanele cu tocana in masina de spalat vase sau la cuptor.
Daca alegi sa le sterilizezi in masina de spalat vase, pune-le pe raft cu capacul in sus si lasa putin spatiul intre ele. Alege programul de spalare la 70 grade, desigur, fara a adauga detergent.
Lasa borcanele sa se raceasca complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Folosind aceasta reteta te vei bucura de gustul tocanei de rosii, ardei si ceapa intreaga iarna.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post