Rețeta ideală pentru o cină ușoară și gustoasă – Dovlecei copți cu roșii și cașcaval

Rețeta ideală pentru o cină ușoară și gustoasă – Dovlecei copți cu roșii și cașcaval – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • dovlecei
  • roșii
  • cașcaval
  • usturoi
  • maioneză
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm dovleceii, pe urmă îi tăiem rondele. Îi așezăm pe o tavă de copt și îi condimentăm.

2. Într-un bol, turnăm maioneza. Adăugăm usturoiul zdrobit și amestecăm foarte bine. Tapetăm fiecare felie de dovlecel cu sosul obținut.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem roșiile rondele. Le așezăm pe feliile de dovlecel, pregătite anterior.

4. Pe deasupra, adăugăm cașcaval dat prin răzătoare.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Cea mai delicioasă gustare din dovlecei

Dacă aveți câteva minute libere și 1 kg dovlecei, încercați rețeta – Pentru a prepara această gustare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg dovlecei
  • 2 ouă
  • 200 g pesmeți
  • 100 g cașcaval
  • 120 g făină
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • sare
  • piper negru
  • 40 ml ulei
  • 2 lingurițe usturoi praf
  • 2 lingurițe boia
  • condimente

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii pai.

2. Condimentăm cu sare și piper.

3. Într-un bol amestecăm pesmeții cu cașcaval, usturoi, ardei iute, boia, și alte condimente.

4. Într-un bol separat, batem ouăle.

5. Turnăm făină peste dovlecei.

6. Dăm dovleceii prin oul bătut, pe urmă prin amestecul de pesemeți.

7. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și ulei.

8. Aranjăm dovleceii în tavă.

9. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Dacă v-au plăcut rețetele noastre, trimiteți-le și prietenilor! Mulțumim mult!