Prăjitura “Veverița” – Prăjitura perfectă pentru orice ocazie – Pentru a pregăti acest desert simplu și delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 280 g făină
- 250 ml lapte
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 200 g stafide
- 2 lingurițe bicarbonat
Ingrediente pentru cremă:
- 1 cutie lapte condensat
- 500 ml frișcă
- alune
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim blatul. Separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahăr și amestecăm foarte bine. Procedăm la fel cu gălbenușurile.
2. Treptat, adăugăm laptele, stafidele și bicarbonatul stins. Amestecăm cu ajutorul unui mixer până la omogenizare, pe urmă încorporăm spuma de albușuri.
3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
4. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 părți egale.
5. Pentru cremă, batem frișca cu ajutorul unui mixer. Adăugăm laptele condensat și amestecăm foarte bine.
6. Tapetăm primul blat cu crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm alune iar la final acoperim cu al 2-lea blat. Tapetăm cu crema rămasă și lăsăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Discussion about this post